top of page
Kleine Groene Planten

Over mij

16DA032A0B7C42D2B9FB7E588FE16D5D.jpg
You are capable of amazing things met mindfulness.jpg
Mijn verhaal

 

Ik ben geboren in 1970 als jongste van drie. In een deelgemeente van Ieper kon ik heerlijk opgroeien op de boerderij van mijn ouders.

Samen met mijn man kregen wij een fantastische dochter die ondertussen haar eigen pad bewandelt.

Tot mijn 45ste ging ik met veel gedrevenheid werken in de commerciële sector, tot herstructurering mij dwong om andere keuzes te maken. Achteraf gezien mocht die wending eerder komen, maar zoals bij velen voelde ook ik de angst om zekerheden los te laten. 

Dankbaar voor de gelegenheid volgde ik de opleiding Graduaat Orthopedagogie en ging werken als Begeleider in de Bijzondere Jeugdzorg. 

Niet evident op die leeftijd maar vanuit mijn visie van levenslang leren en een gezonde fascinatie voor de mens een logische stap.

 

Mensen hebben mij altijd al nieuwsgierig gemaakt. Waarom doen we de dingen die we doen en waarom is dit voor iedereen anders. Waarom vinden we het leven vaak niet eerlijk, gaan we vergelijken en maken we van daaruit keuzes die niet altijd even gezond zijn.

Hoe meer ik ‘het’ allemaal wou begrijpen, hoe meer ik besefte dat ik niet eens mezelf goed kende. 

Vanuit de overtuiging dat alleen ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk, startte ik de zoektocht naar mezelf. Elk boek, elke workshop, elke opleiding bracht me dichter, maar Mindfulness drong door tot in mijn kern. 

Mindfulness laat me stilstaan, zowel letterlijk als figuurlijk, bij mijn gewoontes, bij mijn denken en mijn voelen (of niet-voelen).

Ik leer weer al het moois zien rondom mij en het biedt me ondersteuning bij de vele kleine en grote uitdagingen van het leven.

Mindfulness maakt me milder voor mezelf en voor de mensen rondom mij, waardoor het leven boeiender wordt, met respect voor de ups en downs van het leven. 

De beweging naar binnen toe zette me een aantal jaar geleden aan om de opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen en later ook tot heartfulnesstrainer. Het is dan ook mijn liefdevolle intentie om anderen die ervoor openstaan en mindfulness een kans willen geven, te inspireren met de inzichten en kracht van mindfulness.

Mindfulness is een levenshouding waarbij opnieuw leren voelen in het lichaam, met lichaam én geest op dezelfde plek aanwezig zijn en accepteren wat er is het leven voller maken. 

Ik blijf mij geregeld bijscholen om zo het unieke in elk individu te blijven opmerken, koesteren en waarderen, ook in mezelf.

bottom of page